Obstakels omzetten in nieuwe mogelijkheden

Bodywork

Bodywork (ook wel lichaamswerk) is een verzamelnaam voor divers lichaamsgerichte methoden en technieken om de natuurlijke stroom van levensenergie en levenslust in jezelf vrij te maken en te versterken. Bodywork brengt je rechtstreeks in contact met je gevoel, met je persoonlijke kracht, kwaliteiten en met wat voor jou wezenlijk is.


De natuurlijke stroom van je levensenergie raakt in de loop van  je leven vaak steeds verder gestagneerd door onverwerkte emoties en externe druk die niet bij je past. Op lichamelijk niveau uiten die zich in chronische spierspanningen, een gebrek aan energie en uiteindelijk ook in stress-gerelateerde fysieke  klachten. Op emotioneel-mentaal niveau kunnen ze leiden tot een vervlakking van je gevoelsleven, verminderde veerkracht, beperkende  overtuigingen, piekeren, depressie en andere psychische of psychosomatische klachten.

Deze stagnatie van je levensenergie leidt op den duur tot een neiging om jezelf op allerlei              gebieden van je leven steeds meer in te houden, af te sluiten en een afwachtende houding aan te nemen.


Het is vaak zinvol Bodywork te combineren met coaching en counseling en bewust te kiezen voor een holistische benadering. We zijn immers niet alleen ons brein of alleen ons lichaam. Onze gedachten en emoties hebben een directe invloed op ons lijf en hoe we ons (fysiek) voelen en omgekeerd.

In de reguliere geestelijke gezondheidszorg wordt (gespreks)therapie steeds vaker gecombineerd met diverse vormen van lichaamswerk omdat daarmee het helingsproces van de patient of de client wordt ondersteund en de behandeling effectiever wordt.